Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 7 επισκέπτες και κανένα μέλος

Οδηγός Καλών Πρακτικών

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας στo πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος δια βίου Μάθηση / Comenius – Συμπράξεις Regio 2013 υπέβαλε πρόταση προς τη Διεύθυνση Ειδικών Προγραμμάτων Διεθνών Υποτροφιών, στο τμήμα Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης του Ι.Κ.Υ., η οποία αξιολογήθηκε ανάμεσα σε 34 προτάσεις και εγκρίθηκε με βαθμολογία 99,5%, τη μεγαλύτερη από όλες τις προτάσεις σε πανελλαδικό επίπεδο.

Το πρόγραμμα με τίτλο “Εκφοβισμός των Εφήβων: Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης στο σχολικό περιβάλλον Ελλάδας και Κύπρου” υλοποιείται από το Σεπτέμβριο του 2013 έως και τον Αύγουστο του 2015 σε συνεργασία με σχολεία και άλλους φορείς από την Ελλάδα και Κύπρο. Στη σύμπραξη συμμετέχουν από την Ελλάδα: η Διεύθυνσή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, το 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου Αττικής, η Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Π & Α Κυριακού του Πανεπιστημίου Αθηνών και από την Κύπρο: το Επαρχιακό Γραφείο Εκπαίδευσης Πάφου, το Α’ Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ Πάφου και το Πανεπιστήμιο «Νεάπολις» Πάφου.

Η αύξηση των περιστατικών βίας και εκφοβισμού στο σχολικό χώρο αλλά και στο διαδίκτυο, που παρατηρείται παγκόσμια καθώς και στην Ελλάδα και την Κύπρο, καθιστά απαραίτητη την υλοποίηση δράσεων για τη μελέτη και αντιμετώπιση του φαινομένου του εφηβικού εκφοβισμού.

Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να αναλυθούν τα φαινόμενα εκφοβισμού, να διερευνηθούν οι μέθοδοι και οι τρόποι προσέγγισης του φαινομένου και να διοργανωθούν δράσεις, ώστε να διασφαλίσουν την καλή επικοινωνία και συνεργασία ανάμεσα σε εφήβους, εκπαιδευτικούς και γονείς για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου.

Κατά τη διάρκεια του διετούς προγράμματος θα γίνουν ερευνητικές μελέτες σε καθηγητές και μαθητές, θα διοργανωθούν κοινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, σεμινάρια, συναντήσεις εργασίας, διαλέξεις, ημερίδες και συνέδριο. Παράλληλα οι φορείς από Ελλάδα και Κύπρο θα αναπτύξουν δικτυακό τόπο στον οποίο θα παρουσιάζονται οι δράσεις και η πορεία του έργου, τα οφέλη και τα αποτελέσματα.

Τέλος μέσω του προγράμματος θα δημιουργηθεί ένα δίκτυο εκπαιδευτικών φορέων, που θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές και ως ένα παράδειγμα καλής πρακτικής για σχολικές μονάδες και άλλους φορείς. Το πρόγραμμα θα αποτελέσει σταθμό για τα σχολικά δεδομένα και θα σηματοδοτήσει νέους τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου.

Έχουν αναφερθεί στο πρόγραμμα...

Ενδιάμεση έκθεση αξιολόγησης (ΙΚΥ)

Εγκύκλιος Υλοποίησης των Πράξεων «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης φαινόμενων της Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού (ΣΒΕ) στους Άξονες
Προτεραιότητας 1, 2 και 3 του ΕΠ «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», σχλικού έτους 2014-2015.

Φωτογραφίες και videos

Ημερολόγιο Δράσεων

October 2020
S M T W T F S
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31